Първият ден на мачовете в Катар бе далеч от определението

...
 Първият ден на мачовете в Катар бе далеч от определението
Коментари Харесай

Хиляди места на стадиона Ал Байт останаха празни, фенове си тръгнаха СНИМКИ

 Първият ден на мачовете в Катар бе надалеч от определението " футболен празник ".  А кореспонденти и очевидци споделят, че мача Катар - Еквадор е бил даже " чудноват и халюцинационен ".

Около 10 хиляди места останаха празни за второто полувреме на мача на откриването, в който Катар губеше към този момент с 0:2 от Еквадор. На въпроси на кореспонденти от The Athletic към локални публицисти за какво си потеглят хората, отговорът е елементарен: " Отиват си вкъщи, не им се гледа повече. "

Един от катарските кореспонденти, наблюдавал целия развой на подготовка в последните 12 години, споделя:

" Тук хората имат друго отношение към футбола. Аз съм учил като студент в Англия и знам какво е тази игра там, както и в цяла Европа, в Южна Америка. Тук почитателите в действителност са хора, които желаят да видят тимът да побеждава. Ако не го прави, те си потеглят афектирани. "
А и факторът " трафик " звучи като някакъв мотив, откакто фрагментите демонстрираха големи опашки от коли по пътя към стадион " Ал Байт " преди церемонията на откриването. За естественото напредване към арената не оказва помощ фактът, че един двулентов път води до него и инфраструктурата, а и организацията на придвижване не са съобразени с напор от над 60 000 души към стадиона.

Вероятно мнозина са желали да си спестят още веднъж висене в запушване, само че въпреки всичко - това е мач на разкриване на международно състезание!

На таблото пишеше 67 372 фенове на старта на мача, само че при първия сигнал за второто полувреме надали бяха останали над 50 000.

В същото време на няколкото почитател фестивала в Доха, където се събират последователи на футбола, които не са на стадиона в този ден или миг, настанаха различен вид напрежения и кавги. Най-големият безпорядък, а се стигна и до конфликти, бе в огромната зона " Al Bidda Park ", където екраните са няколко, пространството наподобява задоволително, а тентите с щандове за бира са десетки. Но сигурно мястото не бе квалифицирано за няколко хиляди жадни почитатели - за футбол и за питие.

Организаторите бяха оповестили час 18:30 локално време за отваряне на зоната и продажба на бира - половин час преди старта на мача Катар - Еквадор, осведоми Дир.бг. Пред огражденията към този момент се виеха големи опашки от недоволни аржентинци, мексиканци, испанци, германци и даже локални хора, пристигнали да изпият по една бира (с цена 15-19 долара) и да се почувстват като на Мондиал.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР